Vanntredemølle

Vanntrening er en viktig del av en god og fullverdig rehabilitering etter skade, operasjoner eller sykdom. Vanntrening er også en særdeles god treningsform for overvektige hunder, hunder med artrose, forkalkninger, prolaps eller muskulære problemer – eller rett og slett for god og effektiv frisktrening.

Hos oss tilbyr vi vanntredemølle, som er en tredemølle som står inni et slags stort badekar av glassvegger. Badekarets kortsider kan åpnes, slik at hunden selv går inn på mølla, mens glassveggene gjør at hunden kan se ut og ikke føler seg innestengt.
Når hunden er trygg, starter vi opp fyllingen av vann, og tilpasser etter hundens behov.
Vil du lese nærmere om hvordan vi introduserer vanntredemølle til hundene – les gjerne vårt blogginnlegg: «Hunden min liker ikke vann!».
Vår erfaring er at vi får hundene til å akseptere dette godt.

Vi har en mølle som passer de aller fleste.
Den er stor nok til at selv de største hundene får plass. I tillegg har mølla jet-dyser og gulet kan tiltes slik at hunden går i oppover eller nedoverbakke. På denne måten vil treninga bli utfordrende nok også for godt trente hunder.

Det er mange fordeler ved å trene på vanntredemølle, blant annet:
– Fjerner vekt: Med vannet kan vi fjerne opptil 70% av hundens kroppsvekt.
Det gir mindre belastning på ledd og muskulatur når hunden beveger seg.
– Mindre smerte: For mange kan vektavlastningen gjøre at trening i det hele tatt er gjennomførbart, og at det er mulig å trene smertefritt, med at belastningen på ledd og muskler blir mindre.
– Gir støtte: Vannet gir kroppen støtte og bedre balanse. Det blir lettere å bevege seg riktig, kanskje spesielt for hunder som har tapt mye muskulatur, har mye smerter, superseniorer eller har nevrologiske problemer.
– Trener hele kroppen: Ved trening på vanntredemølle trener hunden alle kroppens muskelgrupper på en gang. Spesielt vil musklene som fører bena framover trenes godt. Dette er muskler som kan være utfordrende å trene ellers.
– Produksjon av leddvæske: Det at hunden får litt belastning når den går, gjør at leddenes produksjon av leddvæske stimuleres. Leddvæske er viktig for å holde leddene smidige og bevegelige.
– Hunden får ikke jukset: Utfordringen for mange hunder etter skader eller operasjoner, er at de avlaster og har lært seg til å bevege seg feil. Med vanntredemølle kan vi rette og trene hunden på å gå mest mulig riktig.
– Mental stimuli: For mange hunder som har begrenset aktivitetsnivå pga. skader eller sykdom kan det å gå på vanntredemølle gi litt ekstra mentale stimuli, slik at hunden er mer tilfreds hjemme.
– Variert trening: Gir deg en sterkere og sunnere hund, som igjen gir mindre skaderisiko, økt yteevne og kjappere restitusjon.
– Morsomt og øker kontakten: Treningsformen er morsom, og det gir økt kontakt og samarbeid mellom hund og fører.


Vanntredemølle kan være nyttig for så og si alle pasienter, alt fra valper som tilvennes vann til palliativ behandling for å bedre livskvaliteten den siste tiden.

Vi behandler blant annet hunder med:
– Korsbåndskader (nye og gamle)
– Patellaluksasjon (operert og ikke-operert)
– Rygg- og nakkeprolaps (operert og ikke-operert)
– OCD/Osteokondrose
– Artroser
– Forkalkninger
– HD og AD
– Frakturer/brudd (etter operasjon/rekonvalesens eller under rekonvalesens i samarbeid med veterinær).
– Store og små muskelskader
– Store og små seneskader
– Instabiliteter i ledd
– Tapt muskelmasse (på en eller begge sider)
– Hunder med degenerative og/eller nevrologiske utfordringer.
– Palliativ behandling
– Hardtarbeidende hunder innen jakt, agility, IPO, redningshunder mv.

På noen tilstander kreves det samarbeid med veterinær.
Vi samarbeider tett og godt med en rekke veterinærer i området.

Booking

Book time for behandling av ditt kjæledyr enkelt gjennom vår bookingportal.

Nettbutikk

Vi har mange forskjellige produkter i vår nettbutikk, enten du leter etter hjelpemidler eller leker til ditt kjæledyr så finner du det hos oss.

Åpningstider

Ved behov for akutt hjelp utenom ordinære åpningstider, ta kontakt så vil vi prøve å hjelpe deg.

© Copyright 2022. Norskhundeterapi.no Levert av FERST Media