Balanse. styrke og koordinasjonstrening

Trening av styrke, balanse og koordinasjon danner grunnlaget for svært mye av det som skjer i hundens kropp under bruk og aktivitet.
Trening av styrke, koordinasjon og balanse er noe vi bruker svært ofte som en del av rehabilitering, behandling og forebygging av skade.
Faktisk er denne formen for trening aktuell for ALLE hunder – men i ulik grad og type.

 For å nevne noen fordeler ved å trene styrke/balanse/koordinasjon:
– Hundens kjernemuskulatur, altså de små musklene nærmeste leddene, blir sterkere, og vil støtte bedre opp om ledd og leddenes funksjon.
– Hunden får bedre kontroll på sin egen kropp ved å være «bedre kjent» med kjernemusklene.
– En sterk kropp er mindre utsatt for skader.
– En sterk kropp restituerer fortere.
– Eksteriøre feil som gir økt slitasje eller skaderisiko kan bedres.
– Mange eksterøre svakheter kan bedres for å hindre kompensasjon og overbelastning.
– Hunden vil generelt ha bedre kontroll.

I balanse-, styrke- og koordinasjonstrening brukes ofte hjelpemidler, som f.eks. ulike typer balanseballer, vektmansjetter eller kløvvesker. Samtidig er det veldig mye øvelser hvor vi kan bruke naturen og miljøet rundt oss for helt gratis trening.

Alle hunder og eiere er forskjellige, og alle hunder har ulike behov. Derfor jobber vi mye med å hjelpe eier med å utarbeide treningsplaner, over en kortere eller lengre periode.
For oss er en god treningsplan en plan som inneholder øvelser som gir hunden riktig trening og øvelser som er gjennomførbare for deg som eier. Vi liker spesielt godt å finne øvelser som kan bli en del av den daglige rutinen deres, og at treninga ikke blir et ork. 
Det er også viktig å huske at en treningsform eller treningsplan er individuell og tilpasses den enkelte hund og eier, og deres forutsetninger. 

Hos oss har vi personell med god utdanning innen trening av styrke, koordinasjon og balanse, fra både Nordisk heste- og hundeterapiskole og ReDog.

Vi fører balanseprodukter fra FitPaws, Kruuse og Flexiness, vektmansjetter fra ReDog/Kruuse og rehab-kløver fra ReDog og turkløver fra Nonstop Dogwear og Ruffwear.

Booking

Book time for behandling av ditt kjæledyr enkelt gjennom vår bookingportal.

Nettbutikk

Vi har mange forskjellige produkter i vår nettbutikk, enten du leter etter hjelpemidler eller leker til ditt kjæledyr så finner du det hos oss.

Åpningstider

Ved behov for akutt hjelp utenom ordinære åpningstider, ta kontakt så vil vi prøve å hjelpe deg.

© Copyright 2022. Norskhundeterapi.no Levert av FERST Media