Vibrasjonsplate

Vibrasjonsplate, vibrasjonsgulv, vibbegulv – kjært barn har mange navn.

Vibrasjonsplata har et stort bruksområde innen trening, fysioterapi og rehabilitering, og har et bruksområde som spenner seg fra fettforbrenning, via styrketrening til avspenning. Treningen er blant annet fint for trening av kjernemuskulaturen rundt ryggsøylen, som ellers kan være vanskelig å trene. For enkelte tilstander av ryggproblemer er vibrasjonsplata et uunværlig hjelpemiddel for trening, avspenning og rehabilitering.

Trening på vibrasjonsplata har mange positive effekter:– Økt stimulering av nerver, muskler, sener og bindevev.– Påskynder helingsprosessen ved muskel-, sene- og ligamentskader.– Gir en raskere restitusjon etter store anstrengelser eller ved stiv og øm muskulatur etter skader eller operasjoner ved at det gir en liten økning i blodsirkulasjonen, som igjen gir økt stoffskifte i cellene.

Vibrasjonsplaten minner om en opphøyd hundeseng på ca 90×60 cm, som hunden står, sitter eller ligger på. Vibrasjonsplata vibrerer med vertikale bevegelser. Hastigheten på vibrajsonene og stillingen hunden holder vil variere med hvilket mål man har med treningen.

Følgende hunder skal IKKE behandles på vibrasjonsplata:– Drektige hunder– Hunder med implantater (plater eller stifter etter brudd, goldtreat e.l)– Hunder med mistenkt eller påvist epilepsi– Hunder med annen mistenkt eller påvist nevrologiske anfall.

Behandling på vibrasjonsplata blir ofte anbefalt til hunder med spondylose, artroser eller forkalkninger.For hunder med store bevegelsesvansker er det ofte aktuelt med en økt avspenning etter trening på vanntredemølla.

En behandling på vibrasjonsplata tar ca 10-20 minutter. Etter en gjennomgang med oss kan de fleste eiere og pasienter komme innom på drop-in i åpningstida og gjøre treninga selv.I begynnelsen anbefales ofte behandling 2 ganger per uke, for så å øke intervallet.