Vanntredemølle

Vanntredemølle er et av de viktigste redskapene vi har for en god rehabilitering etter skade, operasjoner eller sykdom.Trening på vanntredemølle er også uvurderlig trening for frisktrening, trening av overvektige hunder eller hunder som av en eller annen årsak har redusert muskelmasse.

En vanntredemølle er en tredemølle som går inne i et stort badekar med glassvegger. Glassveggene gjør at hunden ser ut og ikke får følelsen av å være innesperret.Hunden går selv inn på mølla før vann fylles opp. Vannmengde og hastighet på løpebåndet justeres ut fra hver hunds individuelle behov.

Fordelene med å trene på en vanntredemølle er veldig mange. Vi kan nevne blant annet:– Vektbelastningen reduseres og hunden kan trene effektivt med minimal belastning på muskler, ledd og skadde områder.– Hunden bruke muskelgrupper som den ikke bruker i hverdagen, blant annet «skyvemuskulaturene» som hunden bruker da den fører bena framover.– Effektiv trening! For en mellomstor hund som går rolig på mølla vil 1 minutts trening tilsvare cirka 1 kilometers gange.– Variert trening, som gir en sterkere og sunnere hund. Dette gir igjen mindre skaderisiko og økt yteevne.– Mental stimuli – hunden må jobbe mentalt i tillegg til fysisk, noe som kan gjøre godt spesielt i situasjoner hvor hunden etter operasjoner eller skader må holdes mye i ro.– Det er gøy og kontakten mellom hund og fører forsterkes.– En veltrent kropp har mindre risiko for skader.

Vi har en stor mølle, som gjør at også de største hundene vil få plass. I tillegg har mølla høydejustering og jet-dyser, som gjør at treningen blir effektiv og krevende nok også for godt trente hunder.

Egentrening

For friske hunder tilbyr vi muligheten for egentrening på vanntredemølla.Etter opplæring i bruken av mølla kan du selv trene hunden din på mølla. Du kan enten kjøpe enkelttimer eller klippekort på 5 eller 10 klipp til en redusert pris.

Egentrening på vanntredemølla skjer innenfor klinikkens ordinære åpningstider og bestilles på samme måte som en vanlig time: fortrinnsvis Online eller du kan ta kontakt via SMS/Tlf.