Hvem er Marianne?

Hei.

Jeg heter Marianne, er 32 år og er bosatt i Vang, utenfor Hamar.

Hele livet har jeg hatt en lidenskap for hund og dyr, og har hele tiden hatt jakthunder i familien. 13 år gammel fikk jeg min første egne hund – elghunden Rondo. Etter Rondo har de firbente vennene fulgt på, og interesse for elghund har skiftet over til harehund.

I dag har jeg 6 harehunderhjemme og driver et lite oppdrett av Schweizerstøver under kennelnavnet Klingelia Kennel. Det aller meste av fritida går med til trening av hund, jakt, jaktprøver, utstillinger, avl og oppdrett og frivillig arbeid i Hedmark Harehundklubb og i Avlsrådet for Schweizerstøver.

Siden 2012 har jeg vært å finne i resepsjonen på Vetsentrum/Hamar veterinærsentrum. Det har vært en flott arbeidsplass med et høyt kunnskapsnivå, hvor jeg har lært utrolig mye.

Etter at min egen hund ble påkjørt av bil i 2008 var jeg klar på at gjenopptrening av hund etter skade var et felt jeg kunne tenke meg å jobbe med.Den gang ble jeg imidlertid avfeid da jeg spurte veterinæren etter fysioterapi for hund – enten ble det bra eller ikke. Skaden hun fikk har ikke vært større enn at hun har kunne være med på turer og leve et tilnærmet normalt liv, men karrieren som jakthund ble kortvarig.I dag er jeg trygg på at hunden min kunne levd et liv som aktiv jakthund dersom hun hadde fått den oppfølgingen hun trengte.

Mange år etter ble imidlertid ønske en realitet, og jeg startet på utdanningen som rehabiliteringsterapeut. Nær 11 år etter ulykka med Keira er drømmen gått i oppfyllelse og jeg storkoser meg med å hjelpe hundene til en bedre hverdag.